Maleviks Rosenträdgård 

Välkommen till Maleviks Rosenträdgård. Här finns cirka 300st rosbuskar. De allra flesta är gammaldags, Danska Renaicansse eller Engelska Austinrosor. Den första rosbusken sattes för ca 12 år sedan och sedan har trädgården växt lite för varje år. På senare år har jag i princip bara planterat Austinrosor.

Rosåret i Malevik börjar redan i januari då jag tänder konstbelysningen i varmväxthuset. Sedan flyttas de rosor som börjat blomma till vinterträdgården, där det blommar riktigt fint i april.Ute i trädgården brukar de första blommorna komma i början av juni. Sedan blommar det fram tills frosten kommer. Det brukar vara i mitten av november. Visst är rosor fantastiska! Jag krukar även in en del lökar på hösten, så jag får en riktigt tidig vår.

 I trädgården finns också en krydd trädgård, med de vanligaste örterna. Fint att blanda med rosor. Speciellt Salvia, Lavendel och Lagerblad doftar fint ihop med rosor. Här till vänster ser vi Herman mitt emellan ett Lagerträd och en Rosmarin.

Till höger plockar jag ett fat med rosor att ta in i huset. Står framför en obelisk med rosor. I bakgrunden kastrosen Rosa Helenae Hybrida ( Honugsrosen).

I trädgården finns även en hel del pelargonier och Fuchsior.

Här till vänster den storblommiga Fuchsian Happy Wedding Day.

Nedan en bild från vinterträdgården, där pelargonier och Fuchsior blommar nästan fram till jul.

 Start             Trädgården          Rosgalleri          Om Rosor          Tips&Råd         Tidigare händelser          Länkar          Kontakt
UPP
Ovan Austinrosen Abraham Darby, här uppemot 20cm i diameter i min hand.

Höger, Fuchsia   uppstammad cirka 1,70m hög och tio år gammal.

 

 

Till vänster skär jag rosor att ta in och lägga att flyta i ett fat. Jag håller i den vita Gråsten . I bakgrunden syns buskrosen Blue in Raphsody och klängrosen Ghislaine de Felisgonde.

 

Ovan Rosen knoppspelargon. Finns i flera färgställningar och är mycket vackra, men tyvärr helt utan doft.

Redan i januari, när snön ligger djup ute, blommar Kamelia och Rosmarin. På hösten krukar jag in en del lökar, så man kan njuta av olika vårblommor tidigt.
Härlig känsla med alla vårblommor. Färgerna är extra starka på våren. Har flera "hörnor" i trädgården där man kan njuta tidigt på året.