Inköp av rosor
 Start             Trädgården          Rosgalleri          Om Rosor          Tips&Råd         Tidigare händelser          Länkar          Kontakt

 Du kan antingen köpa rosorna "barrotade" tidigt på våren eller i kruka hela växt säsongen. Det är något lättare att plantera en ros som redan vuxit i en kruka, den har då redan fått ett fint rotsystem och etablerar sig fortare på växtplatsen.

Jag brukar köpa mina rosor på den lokala plantskolan här i Malevik, Nilssons. De dom inte har hemma, hjälper dom gärna till med och tar hem till mig. Skulle tro att det är liknande förhållanden på många plantskolor runt om i landet.

Sedan kan man handla rosor på "nätet" och det fungerar riktigt bra. Har köpt en hel del från Flora Linnea i Helsingborg. Då kommer rosorna barrotade i platta paket på våren eller hösten.

Det finns många som säljer rosor på nätet, bla Koggens rosor i Blekinge, Rosenposten i Danmark mfl . Det är bara att leta. Men se till att de är odlade i "norden", så de är ympade på en tålig grundstam. Rosor från England och Frankrike är inte härdiga i Sverige.