Start          Trädgården          Rosgalleri          Om Rosor          Tips&Råd         Tidigare händelser          Länkar          Kontakt
 Gödsling och vattning

När det gäller gödsling av rosorna, ska man tänka på att om man vill att rosen ska blomma om och om igen i flera månader, säger det sig kanske självt att man måste tillföra rikligt med näring.

Man brukar säga att kogödsel är det bästa för rosor och det fungerar ju även som en bra jordförbättring. Jag personligen tycker inte att kogödsel ger den "extra kicken" som rosorna behöver. Jag använder vanligt Blåkorn eller liknande. Billigt i storpack och lätt att använda i hela trädgården. Var inte rädd att ge rosorna en ordentlig näringsgiva varje gång du gödslar. Gödsla första gången i april och sedan 4-5 ggr på en säsong. Lägg gödseln precis vid vi roten, onödigt att gödsla ogräset.

I handeln finns många så kallade "specialpreparat" till rosor, min erfarenhet är att det är helt onödigt att lägga pengar på dyra specialprodukter.

Rosor "älskar" vatten,,,,,,,men bara på roten. En ros vill vara "torr om huvudet och blöt om foten", vilket ju givetvis är svårt. Men om du vattnar så vattna vid roten och inte på bladverket.